به گزارش اخباربانک، این صندوق سرمایه گذاری که در سال 1390 فعالیت خود را به مدیرت مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ و متولی گری موسسه حسابرسی و خدمات مدیریت رهیافت و همکاران و مدیریت ثبت کارگزاری حافظ شروع کرده است، با دارایی بالغ بر 82.143 میلیارد ریال در پایان روز هفتم مردادماه امسال، سود خالصی بالغ بر 7.024 میلیارد ریال را در صورت های مالی خود منظور کرده است.

بر اساس این گزارش، در دوره مالی 8 بهمن ماه 1401 تا 7 مردادماه 1402 در مجموع 66.387.304 واحد سرمایه گذاری عادی در صندوق سرمایه گذاری بانک ایران زمین صادر و 74.642.269 واحد سرمایه گذاری نیزابطال شده است که در نتیجه، تعداد کل واحدهای سرمایه گذاری صندوق از 70.532.174 واحد در ابتدای دوره به 61.176.394 واحد در پایان دوره رسیده است.

در عین حال، بیش از 7 درصد سرمایه گذاران عادی این صندوق حقوقی و حدود 93 درصد آنها در مردادماه امسال حقیقی بوده اند و بیش از 69.411.000 واحد این صندوق در مالکیت بالغ بر 44 هزار نفر اعم از حقیقی و حقوقی بوده است.

همچنین صندوق سرمایه گذاری ایران زمین در تاریخ مورد اشاره 20 هزار واحد سرمایه گذاری ممتاز داشته است که 19 هزار واحد آن معادل 95 درصد کل واحدها در تملک بانک ایران زمین و یکهزار واحد آن معادل 5 درصد در تملک مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ بوده است.

بر این اساس، صندوق یادشده با هدف رفاه هرچه بیشتر حال سرمایه گذاران، واریز مبالغ ابطال واحدهای سرمایه گذاری را در دو مرحله به انجام می رساند که این زمان واریز برای ابطال های تا ساعت 9 صبح، ساعت 10 صبح و برای ابطال های از 9 تا 13 ساعت 14 همان روز تعیین شده است.

زمان واریز مبلغ ابطال واحدهای سرمایه گذاری برای ابطال های از ساعت 13 تا 23:59 روز کاری بعد خواهد بود. به عبارت دیگر امکان صدور و ابطال واحدهای سرمایه گذاری این صندوق 24 ساعته و از روز شنبه تا پنج شنبه در نظر گرفته شده است و این صندوق در روزهای پنج شنبه نیز فعالیت خواهد داشت.

این گزارش حاکی است، صندوق سرمایه‌گذاری بانک ایران زمین در روز 26 آذرماه سال 1390 با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان صندوق سرمایه گذاری موضوع بند ٢٠ ماده ١ قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذر ماه سال ١٣٨٤ ، فعالیت خود را آغاز کرد و با شماره 11008 نزد سبا به ثبت رسید. 

مدیریت دارایی های صندوق که عمدتاً شامل سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس می شود، ازسوی مدیر سرمایه گذاری صندوق صورت می گیرد و سرمایه گذاران در ازای سرمایه گذاری در این صندوق گواهی سرمایه گذاری دریافت می کنند ضمن این که صدور واحد سرمایه گذاری و ابطال آنها بر اساس ارزش خالص دارایی های روز بعد از ارایه درخواست صورت می گیرد. 

این صندوق از نوع صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت است و اکثر وجوه خود را صرف خرید اوراق بهادار با درآمد ثابت می کند.

اهداف صندوق نیز بر طبق ماده ٣ اساسنامه هدف از تشکیل صندوق، جمع آوری وجوه از سرمایه گذاران و اختصاص آنها به خرید انواع اوراق بهادار به منظور کاهش ریسک سرمایه گذاری، بهره گیری از صرفه جویی های ناشی از مقیاس و تامین منافع برای سرمایه گذاران است. 

همچنین موضوع فعالیت صندوق بر طبق بند٤ این اساسنامه، سرمایه گذاری در سپرده های بانکی و تمامی اوراق بهاداری است که مجوز آنها ازسوی دولت یا بانک مرکزی یا سبا صادر شده باشد که خصوصیات آنها در امیدنامه ذکر شده است. 

در این اساسنامه موضوعاتی همچون واحدهای سرمایه گذاری عادی و ممتاز، سرمایه گذاری موسسان، حداقل و حداکثر مشارکت در صندوق، حساب های بانکی، مجامع، وظایف و مسوولیت های ارکان صندوق (مدیر، متولی، ضامن، حسابرس)، تشریفات معاملات اوراق بهادار و …. به تفصيل بیان شده است. 

هدف از تشکیل صندوق، جمع‌آوری سرمایه از سرمایه‌گذاران و تشکیل سبدی از دارایی‌ها و مدیریت این سبد است که با توجه به پذیرش ریسک موردقبول، تلاش می‌شود، بیشترین بازدهی ممکن نصیب سرمایه‌گذاران شود.

در عین حال قابل ذکر است که انباشته‌شدن سرمایه در صندوق، مزیت‌های متعددی نسبت به سرمایه‌گذاری انفرادی سرمایه‌گذاران دارد: اولاً هزینه به کارگیری نیروهای متخصص، گردآوری و تحلیل اطلاعات و گزینش سبد بهینه اوراق بهادار بین همه سرمایه‌گذاران تقسیم می‌شود و سرانه هزینه هر سرمایه‌گذ‌ار کاهش می‌یابد. ثانیاً، صندوق از جانب سرمایه‌گذاران، تمامی حقوق اجرایی مربوط به صندوق از قبیل دریافت سود سهام و كوپن اوراق بهادار را انجام می‌دهد و در نتیجه سرانه هزینه هر سرمایه‌گذ‌ار برای انجام سرمایه‌گذاری کاهش می‌یابد. ثالثا،ً امکان سرمایه‌گذاری مناسب و متنوع‌تر دارایی‌ها فراهم شده و در نتیجه ریسک سرمایه‌گذ‌اری کاهش می‌یابد.

​  

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *