بنابر اعلام بانک مرکزی قرار بود اصلاح نظام جدید کارمزد فردا 21 خرداد ماه، در شبکه بانک و پرداخت اجرایی شود، یک روز مانده به روز موعد چند منبع مطلع بانکی به راه پرداخت اعلامکردهاند که اجرای نظام کارمزد به تعویق افتاده و به روز چهارم تیر منتقل شده است.
برخی منابع مطلع بانکی به راه پرداخت اعلامکردهاند که اجرای نظام کارمزد به تعویق افتاده و یکی از دلایل آن به عدم آمادگی برخی بانکها باز میگردد البته هنوز مشخص نیست که این عدم آمادگی مربوط به زیرساخت و شرایط فنی شبکه بانکی است یا خیر.
بانک مرکزی بعد یک دهه ساختار نظام کارمزد را بهروز رسانی و اعلام کرده بود که فاز اول اصلاحیه جدید 21 خردادماه عملیاتی میشود. مقرر شده بود اجرای طرح اصلاح نظام کارمزد از این تاریخ در سه فاز آغاز شود. در فاز اول اجرای نظم جدید کارمزد، اصنافی مانند نانواییها و سوپرمارکتها از شمولیت کارمزد حذف شدهاند، در فاز دوم این اصناف هم به ساختار کارمزد اضافه خواهند شد و در مرحله پایانی تمام اصناف و طرفین تراکنش جز مشتری سهم کارمزد دارند: «اصناف مشمول به ازای تراکنشهای کمتر از ۶۰۰ هزار تومان مبلغ ثابت ۱۲۰ تومان کارمزد پرداخت خواهند کرد و به ازای تراکنشهای بیش از ۶۰۰ هزار تومان ۰.۰۰۰۲ (دو دههزارم) مبلغ تراکنش تا سقف چهار هزار تومان کارمزد باید پرداخت کنند. بانک صادرکننده کارت یا همان بانک مبدأ هم به ازای هر تراکنش باید مبلغ ثابت ۲۴ تومان کارمزد پرداخت کند. حساب پذیرنده دو و نیمبرابر صاحب کسبوکار کارمزد میدهد و مشتری یا همان صاحب کارت هم هیچ کارمزدی پرداخت نمیکند.»
همچنین بر اساس بخشنامهای که به بانکها ابلاغ شده، دارنده کارت یا همان کاربر اپلیکیشن پرداختی باید ۷.۲۰۰ ریال کارمزد برای هر تراکنش زیر یک میلیون تومان پرداخت کند. این کارمزد دریافتی میان دریافتکنندگان کارمزد کارتبهکارت یعنی شبکه شتاب، هاب فناوران مستقر در شاپرک، بانک مبدأ یا همان صادرکننده، بانک مقصد تقسیم میشود. همچنین با توجه به قرارداد پرداختساز با بانک مبدأ، سهم کارمزد بانک پذیرنده به بانک مبدأ اضافه میشود.
نحوه تقسیم مبلغ ۷۲۰ تومان دریافتی از دارنده کارت برای هر تراکنش زیر یک میلیون تومان به این صورت بین دریافتکنندگان کارمزد تقسیم میشود: کارمزد دریافتی هاب ۵۰ ریال، سهم شبکه شتاب ۱۰۵۰ریال، بانک پذیرنده ۴.۳۰۰ ریال، بانک پذیرنده ۴.۳۰۰ بانک مبدأ و مقصد ۹۰۰ ریال تا مبلغ ۱۰ میلیون ریال، بهعنوان دریافتکنندگان کارمزد تعیین شده است. دارنده کارت هم تا ۷.۲۰۰ ریال تا مبلغ ۱۰ میلیون ریال مشمول کارمزد است که البته این مقادیر به ازای هر ۱۰ میلیون تومان ریال مازاد ۲.۸۰۰ ریال تا ۳۰۰ ریال اضافه خواهد شد.
بانک مبدأ و بانک مقصد هم بهعنوان دریافتکنندگان کارمزد به ازای هر ۱۰ میلیون ریال به ترتیب ۳۰۰ ریال و ۲.۵۰۰ ریال کارمزد دریافت خواهند کرد. بنابراین در این میان سهم بستری که در آن کارت به کارت انجام میشود یا به تعبیر دیگر سهم پرداختساز از کارمزد صفر است.
راه پرداخت – رسانه فناوریهای مالی ایران
راه پرداخت Read More
بدون دیدگاه